Hoppa till sidans innehåll
Foto: Junichi Hirai

Jesper har en nationsplats till OS inom räckhåll

08 JUL 2019 13:43
Jesper Stålheim tappade några placeringar under näst sista dagen av Laser-VM i Japan. Men med två race kvar av VM är han oerhört nära att bärga en nationsplats till Sverige i OS i Tokyo nästa sommar.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2019 13:44

Måndagens seglingar i Sakaiminato bjöd på mestadels lätta vindar.

- Det var väl mellan tre och fem m/s och lite upp och ner i styrka med en hel del skift. Jag lyckades inte göra en speciellt bra start i första och fick fightas i bakre delen av fältet hela racet. Man skulle gå hårt vänster under hela dagen men jag var för mycket i mitten, berättar Jesper och fortsätter:

- Huvudsaken är såklart att fortsätta att kämpa. Alla har det svårt i guldfinalen när vinden blir lite lättare. Så om man en dag kommer tillbaka på land med två tjugonde placeringar, så är det nästan bra.

Inför tisdagens två avslutande race ligger Jesper på 15:e plats. Men det ser ut som om han kommer att segla hem en OS-plats.

- Inför första racet, i morgon, så ska jag bara försöka göra ett så bra race som möjligt. Om jag gör ett ok race så borde nationsplatsen vara säkrad. Gör jag ett sämre så får vi sätta oss och räkna och se hur det ser ut om det är någon/några jag ska hålla ett extra öga på i det sista racet, säger Jesper.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info