Hoppa till sidans innehåll

Jesper avancerar på VM

15 FEB 2020 13:48
Jesper Stålheim seglar allt bättre på VM i Laser i Melbourne. Trots att motståndet blir allt svårare avancerade han på lördagen från 13:e till sjunde plats i totalen.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2020 13:48

Fram till och med fredagen har de drygt 120 deltagarna på Laser-VM varit uppdelade på tre heat. Men på lördagen slog man ihop de bästa i varje heat och inledde seglingarna i guldfinalen med de 42 främsta på startlinjen. Och det verkar som om Jesper trivs med tuffare motstånd. Lördagen bjöd på tre tuffa race och i det sista tog Jesper hem segern.

- Det blir lite tightare i guldfinalen. Det blir svårare att få ett bra spår ut ur starten. De la en ganska kort linje så det var verkligen ingenstans på linjen där det fanns lite mera plats, berättar Jesper och fortsätter:

- Vi hade strax under 20 knop med runt 15 graders skift. Lite upp och ner i trycket. Ganska stora och snabba vågor, så det var svårt på länsarna. Men det var givetvis skönt att få till det helt i ett race. Det var en hel del stolpe ut idag, så det kändes skönt att vända det hela med en spik.

Jesper är nu på sjunde plats och på söndagen avslutas VM med ytterligare tre race. Och han har ”bara” 17 poäng upp till en bronsplats.

- Mycket kan fortfarande hända. Det är bara att gå ut och köra stenhårt, säger Jesper.

Emil Bengtson seglar i silverfleet och är på 18:e plats medan Wille Kark seglar bronsfleet och ligger på 17 plats där.

För de sex svenska besättningarna på VM i 49er, 49erFX och Nacra 17 avslutades VM på lördagen i Geelong en timmes bilfärd västerut från Melbourne.

Bästa av svenskarna var Klara Wester/Rebecca Netzler som slutade på 17:e plats i 49erFX, sju placeringar före Julia Gross/Hanna Klinga och på 30:e plats slutade Vilma Bobeck/Malin Tengström.

I Nacra 17 blev det till slut en 22:a plats för Emil Järudd/Cecilia Jonsson medan Ida Svensson/Marcus Dackhammar blev 27:a. Och i 49er slutade Fritiof Hedström/Otto Hamel på 38:e plats.

- Det blev ingen stor succé direkt för någon av besättningarna här i Geelong. Men jag tror alla vill snabbt in i träning på Mallorca om två veckor med en lista på förbättringspunkter och en positiv attityd, berättar förbundskapten Magnus Grävare och fortsätter:

- Nu närmast väntar tre veckors träning på Mallorca, följt av 2–3 tävlingar i april där vi skall visa att vi vill till OS - men med en högre nivå. Jag tror vi kan klara det.

 

Läs mer: https://49er.org/news/ eller http://2020-standard-men.laser-worlds.com/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info