Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Fortsatt lättvindssegling i Genua(2)

18 APR 2019 22:49
Fjärde dagen av världscupseglingarna bjöd på lite mer vind än under inledningen och det är i 49erFX som svenskarna dominerar. Klara Wester/Rebecca Netzler är nu tvåa och Julian Gross/Hanna Klinga trea.
  • Uppdaterad: 19 APR 2019 07:53

Torsdagen var första dagen som inleddes med vind, framför allt för de som seglade först och på banorna som var österut. Inledningen bjöd på 2–3 m/s mellan kl. 11:30 och 14:30. Sedan dog det ut igen. FX och 49er kommer att köra guldfinal redan på fredagen och medaljrace på lördag.

- Kul att få racea in en laber ganska stabil bris. Kul också att få med två bra resultat. Vi inledde regattan med ganska stor motgång så vi får träna på att segla under press om vi vill vara med och slåss i toppen, säger Klara Wester som tillsammans med Rebecca har serien 19-2-4-2-3 efter fem race.

- Vi startade väldigt bra. Det var ganska avgörande för att kunna komma iväg och segla vårt spår, berättar Klara och fortsätter:

- I morgon seglar vi guldfleet och vi kommer att behålla vår lugna och metodiska segling. Vi behåller också vår ödmjukhet. Processen och utvecklingen är det viktigaste för oss. Nästa regatta är EM och då blir det allvar på riktigt.

Endast åtta poäng efter sig har Rebecca och Klara sina kompisar Julia Gross och Hanna Klinga.

-  Äntligen vind. Lättvind, puffigt och mycket tryckskillnader över banan. Det gällde att hålla huvudet kallt och blicken långt fram. Men vi är jättenöjda med att få in tre jämna resultat idag, berättar Hanna Klinga och fortsätter:

- Efter idag kommer vi att splittras till guld- och silverfleet. De kommer att trycka in så många seglingar som möjligt för oss och sen blir det medaljrace på lördag. Vår målsättning är att starta mer offensivt och behålla vår fart i båten, samt ta riktiga taktiska beslut på banan.

I Nacra har man bara fått till tre race så där blir det fortsättning på fredagen – med medaljrace på lördag. Rasmus Rosengren/Ida Svensson är femma efter serien 2-12-4.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info