Hoppa till sidans innehåll
Foto: Drew Malcolm

Dags för guldfleet i 49er-EM

15 MAJ 2019 20:39
När halva EM för 49erFX i engelska Weymouth har seglats är två svenska båtar bland de nio bästa. Vilma Bobeck/Malin Tengström är på femteplats medan Julia Gross/Hanna Klinga ligger nia. Men nu är det dags för guldrace – och då börjar EM ”på riktigt”.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2019 20:39

Onsdagen bjöd på lättare vindar men samma riktning som tidigare, det vill säga ostliga, vilket är rätt in i Weymouth Bay vilket in sin tur innebär en del vågor och vindar på 5–6 m/s. FX seglade dock inne i hamnen så de hade helt platt vatten.

- Lättare vind innebär att alla går i jämnare fart så de som levde bra på ett fartövertag de två första dagarna fick det lite svårare idag som exempelvis Vilma och Malin samt Fritiof och Otto. Då det är relativt få skift så är bra starter en framgångsfaktor. Men ingen av de våra är direkt lysande på att starta, vilket innebar lite sämre resultat idag. Några har rätt mycket att utveckla, säger förbundskapten Magnus Grävare.

När EM nu går över till guldracen innebär det att de 25 bästa i 49erFX och 49er, samt de 27 bästa i Nacra, får segla mot varandra.

- Nu blir kvalitén i fältet tre gånger starkare så det är nu det börjar. Ingen av svenskarna har gjort bort sig mot sina förväntningar, så det ska bli spännande att följa dem, säger Magnus.

För Klara Wester/Rebecca Netzler tog EM slut innan det knappt hunnit börja. Klara och Rebecca som varit bäst av svenskorna i 49erFX i inledningen av säsongen har brutit på grund av sjukdom.

I 49er är det Fritiof Hedström/Otto Hamel som är bästa svenska besättning på en 15:e plats medan Carl P Sylvan/Marcus Anjemark är på 22:a plats och i Nacra är Emil Järudd/Cecilia Jonsson på 24:e plats

 

För mer information: https://49er.org/

 

På torsdagen kan man se Guld Fleet live här: URL https://youtu.be/b3fsnwNGyqQ

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info