Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Anton och Fredrik vann – utan att de behövde

06 APR 2019 20:37
Det spelade ingen roll att Anton Dahlberg och Fredrik Bergström redan på fredagen vunnit 470-klassen i Trofeo Princesa Sofía. Av bara farten vann de även lördagens medaljfinal – fast de inte behövde.
  • Uppdaterad: 06 APR 2019 20:38

- Anton och Fredrik fick ett tio graders skift en bit efter start när de var ensamma. Alla andra hade slagit iväg och de hade inte följt med. Så de fick tidigt 100 meters ledning, berättar förbundskapten Magnus Grävare.

I övrigt har den klassiska säsongspremiären i Palma på Mallorca inte bjudit på stora svenska framgångar. Men Magnus Grävare har ändå många unga seglares insatts att glädjas åt.

- Regattans höjdpunkt är så klart Anton och Fredriks vinst med nästan 40 poäng. Men också Hannes Westberg/Albin Boman och Vilma Bobeck/Malin Tengström som båda var 12:a i 49er respektive 49erFX gjorde en bra tävling. Det gjorde även Rasmus Rosengren/Ida Svensson (Nacra) och Johannes Pettersson (Finnjolle) som båda kom på 14:e plats i en regatta med hela världseliten är på plats, säger Magnus och fortsätter:

- Dessa i den yngre generationen tillsammans med Klara Wester/Rebecca Netzler och Emil Järudd/Cecilia Jonsson alla födda 95–98, visar att våra unga landslagsseglare är bättre än kanske någonsin tidigare.

Sista dagen av regattan i Palma bjöd på väldigt mycket vind – så pass mycket att Race Committe-båten körde upp på piren på lördagsmorgonen. För Nacra, 49er och 49erFX blev det inga seglingar, men resten kom iväg eftersom vinden avtog något framåt dagen.

Näst bäst bland svenskarna på Mallorca blev Klara och Rebecca som slutade på sjätte plats i 49erFX. Trea bland svenskarna blev Jesper Stålheim med en åtta plats i Laser.

- Det känns som Jesper är på gång. Så även om Max Salminen och Josefin Olsson faller ur ramen, denna gång, så är intrycket att vi är väldigt starka, sammanfattar Magnus Grävare.

 

Läs mer: www.trofeoprincesasofia.org

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info