Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Anton och Fredrik upp i topp på Mallorca

03 APR 2019 20:01
Efter tre kappseglingsdagar utanför Palma på Mallorca tog Anton Dahlberg och Fredrik Bergström över ledningen i 470 efter stabil segling på onsdagen.
  • Uppdaterad: 03 APR 2019 20:01

Klassiska Trofeo Princesa Sofía är den stora säsongensupptakten med samtliga OS-klasser och 1 224 seglare på plats - varav nio av tio regerande olympiska mästare.

- Vi har gjort det enkla elegant. Det betyder att vi inte gjort bort oss i starten, vi har seglat konsekvent på kryssen och vunnit båtar runt märkena. Vi är nöjda, säger Anton och fortsätter:

- Palma betyder start på Europasäsongen. Alla är här så vi vill visa vad vi går för såklart. Men det är väldigt mycket kvar att segla om. Vi tar det race för race.

I Finnjolle fortsätter Johannes Pettersson att segla bra och på onsdagen avancerade han från tionde till en stark fjärdeplats. Däremot går det tyngre för Max Salminen som vann både VM- och EM-medalj 2018. Just nu är han på 32:a plats.

- Det känns riktigt bra att kunna vara med och slåss i toppen då det är ett kvitto på att all tid och energi jag har investerat i seglingen faktiskt ger resultat säger Johannes och fortsätter:

- Sen hjälper det verkligen självförtroendet och bevisar att jag är något att räkna med. Jag tror att dom viktigaste faktorerna har framför allt varit bra starter och bra positionering mot det övriga fältet.

Klara Wester /Rebecca Netzler är bästa svenska besättning i 49erFX med en fin femteplats endast sex poäng från pallen.

- Jag skulle säga att det viktigaste är att vi hållit oss ganska stabila och inte gjort några större misstag som gett oss mycket poäng. Idag var ett exempel på det när några andra topp båtar gjorde lite större misstag och snabbt fick massa extra poäng medan vi håller oss på samma nivå som tidigare. Inför de kommande två dagarna i guldfleet ska vi hålla oss lugna och fortsätta segla stabilt, berättar Klara.

I Nacra 17 är Rasmus Rosengren/Ida Svensson fortsatt bra med och de ligger kvar på tionde plats även efter tredje dagen.

I Laser, som har det största startfältet i regattan med 186 båtar, är Jesper Stålheim bra med på 14:e plats.

I 49er är Hannes Westberg/Albin Boman bäst bland svenskarna, på 18:e plats, efter bland annat blivit tvåa i onsdagens sista race.

 

Lär mer här: www.trofeoprincesasofia.org

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info