Hoppa till sidans innehåll

Anton och Fredrik tillbaka på pallen

07 AUG 2019 21:20
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström avancerade till en tredjeplats efter onsdagens VM-seglingar i 470. Med tre race kvar på torsdagen och ett medaljrace på fredag är de nu på en bronsplats – nio poäng efter nyzeeländarna Mathew Belcher/Will Ryan.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2019 21:20

Onsdagen blev en tuff dag på de olympiska vattnen i Japan.

- Enoshima utmanar verkligen seglaren fysiskt. Idag 12–16 knop med stora branta vågor. Extra utmaning är att Fredrik och jag är sjuka. Vi kämpar för varje båt, säger Anton och fortsätter:

- Vi är väldigt nöjda med våra starter. Vi kommer iväg från startblocken konsekvent bra och håller en hög nivå på kryssen. Vi får inte helt till den där extra farten på länsen som vi drömmer om. Det jobbar vi på inför imorgon.

Anton och Fredrik jagar nu sin andra VM-medalj i 470. De vann ett silver 2017 och hade guldläge inför sista racet på VM 2018 men misslyckades i finalen och slutade fyra.

- Vi är nöjda med medalj i år, men guld är det stora målet, säger Anton.

I damklassen har Lovisa Karlsson/Olivia Bergström haft det lite tungt på VM men på onsdagen lossnade det något då de var femma-26:a-sexa i de tre racen. Därmed gick de från 34:e till 27:e.

- Idag har vi haft en bra dag och resultatmässigt har vi gjort de två bästa racen hittills i 470. Det blåste mer och det passar oss. Vi går fort på både kryss och läns, vilket gör att vi kan segla vår egen väg enklare, säger Lovisa och fortsätter:

- Under de tidigare dagarna har vi inte fått till starterna. Idag gjorde vi det lite enklare och kunde komma iväg bra. Det gjorde stor skillnad eftersom vi då kunde gå vår väg på kryssen med bra linjer där vi verkligen kunde gasa. I mittenracet låg vi mer i mitten och gjorde missar i tajta situationer. Det gjorde att vi tyvärr tappade många båtar.

 

Läs mer på: http://2019worlds.470.org/en/default/races/race

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info