Hoppa till sidans innehåll
Foto: GerolamoAcquarone

Anton och Fredrik på silverplats i 470-EM

12 MAJ 2019 08:30
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har öppnat starkt i EM-470 i San Remo. Efter tre dagar med endast fyra seglingar jagar de australiensarna och OS-silvermedaljörerna Matt Belcher och Will Ryan som har inlett med tre spik och en andraplats.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2019 08:31

Men svenskarna är inte långt efter. Första dagen blev det serien 3-2-5, andra dagen blev det inga seglingar och på lördagen endast en. Båtarna kom iväg först vid sex-tiden på kvällen. Men då kom vinden med upp mot 15 knop i byarna och racet var över på 40 minuter – och Anton och Fredrik hade tagit sin första spik i det här mästerskapet.

- Vi har bara fått till fyra seglingar på tre dagar. Men alla fyra race i liknande förhållanden, 10–12 knops vind från öst, berättar Fredrik och fortsätter:

- Vi har i kvalseglingarna gjort det bra och riktigt skoj med en spik i dagens enda race som hölls sent på eftermiddagen efter lång väntan på land. Nu är det två dagar guldfinal med sex planerade race. Det är då regattan börjar på riktigt. Det är viktigt för oss att behålla fokus på rätt saker och göra det vi kan så bra som det bara går. Det kommer att räcka långt.

Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar har gjort en godkänd tävling så här långt och ligger på en fin 14:e plats. Men det är mycket jämnt och de har bara sex poäng upp till en sjätte plats.

I damklassen ligger Olivia Bergström/Lovisa Karlsson på 29:e plats.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info