Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Anton och Fredrik ökar ledningen

04 APR 2019 19:37
Inget tycks kunna stoppa Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i 50-årsjubilerande Trofeo Princesa Sofía som just nu avgörs på Mallorca med hela världseliten på plats. På torsdagen ökade de sin ledning i 470-klassen.
  • Uppdaterad: 04 APR 2019 19:38

- Vi är extra nöjda med att vi fick till rätt prioriteringar för dagen, säger Anton.

Torsdagen var första dagen med vind. Först 7–8 m/s och sakta avtagande med en nordvästlig vind vilket innebär att det blåser över bergen ner i Palmabukten. Så det var lite skiftigt och upp och ner i styrka. Men en underbar dag med solsken, blå himmel och turkost hav.

Anton och Fredrik kom trea i dagens båda race och nu leder de 14 poäng före britterna Luke Patience och Chris Grube.

- Väderförhållanden skiftade tydligt karaktär idag till frisk landbris. Seglarna ställdes inför nya prov och just ändamålsenliga omställningar dag från dag är något som vi arbetar fokuserat med, berättar Anton.

I Finnjolle tappade Johannes Pettersson tre placeringar och ligger nu sjua i totalen

- Den taktiska biten är jag nöjd med idag då den räddat mig lite efter dåliga starter. Även kryssfarten kändes bra och hjälpte mycket. Målet i morgon är att ta två topp tio placeringar. Poängen är så tighta och fältet är så starkt att man måste leverera för att hålla sig kvar topp tio, säger Johannes och tillägger:

- Men det är bara att gasa. Jag känner att jag inte har något att förlora då jag redan haft en såpass bra regatta. Nu kör jag för medaljrace.

Även Klara Wester/Rebecca Netzler tappade tre placeringar och är nu åtta i 49erFX efter att ha inlett med en stark tredjeplats i första racet för att sedan bli 25:e och 19:e båt i de två avslutande racen.

I Laser fortsätter Jesper Stålheim att klättra i resultatlistan. Efter torsdagen seglingar ligger han nu på nionde plats.

I Nacra föll Rasmus Rosengren/Ida Svensson från tionde till 14:e plats.

 

Läs mer här: www.trofeoprincesasofia.org

 

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info