Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Tuffa vindar i Japan

30 AUG 2019 06:56
De olympiska vattnen i Enoshima bjöd världscupseglarna på tuffaste tänkbara förhållanden på torsdagen med vågor på 2,5 meter och vind på 10–13 m/s. Klara Wester/Rebecca Netzler kapsejsade fem gånger och klarade inte maxtiden.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 06:56

Bäst av svenskarna är Jesper Stålheim som ligger fyra i Laser. Jesper började knackigt med en 19:e plats, men slutade med flaggan i topp när han vann dagens sista race.

I 49erFX var det en svettig – eller snarare en blöt – dag på jobbet för Klara och Rebecca. En diskvalificering och en placering utanför maxtiden gjorde att de föll från andra till tolfte plats i totalen. Men de var inte ensamma om att inte klara maxtiden. Endast fem besättningar i 49erFX gjorde det.

Rutinerade Anton Dahlberg/Fredrik Bergström trivdes i de höga vågorna och ligger på sjätteplats i totalen i 470.

- Fantastiska förhållanden idag. 20 knop och stora dansande vågor. Förhållandena ställde extrema krav på tekniken och inte för en sekund kunde vi släppa fokus på att driva båten. En sekund för sen i en manöver och kostnaden kunde vara katastrofal. Men det här är förhållanden som man måste behärska exemplariskt om man vill vinna OS - och det vill ju vi, säger Anton och fortsätter:

- Men idag kom vi inte upp på den nivån som vi har i oss, så det känns tungt. Våra huvudkonkurrenter var klart bättre. Men nu ger vi vår båt en massa kärlek, sedan springer vi bort mjölksyra ur benen och laddar batterierna för imorgon. Liknande förhållanden väntas och vi vill ha revansch.

Även Josefin Olsson trivdes på sjön och precis som Anton och Fredrik är hon sexa i totalen i Laser Radial.

 Läs mer:https://wcs-enoshima.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info