Hoppa till sidans innehåll

Svenskt UVM-brons i 29er

19 JUL 2019 19:10
Martina Carlsson/Amanda Ljunggren seglade på fredagen hem ett brons i 29er när UVM avslutades i polska Gdynia
- Det känns fantastiskt att vinna brons. Nu har vi fått bevis på att all vår träning gett utdelning, säger Amanda och Martina.
  • Uppdaterad: 19 JUL 2019 19:10

För Martina och Amanda blev det en kamp mot Malta om det skulle bli silver eller brons. USA hade redan vunnit guldet inför sista racet, så det stod mellan Sverige och Malta.

Tjejerna behövde ha tre båtar mellan sig och Malta. Vid första kryssrundningen rundade de svenska tjejerna femma och Malta sjua. Vid gaterundningen hade båda avancerat och var fyra respektive femma.

Martina och Amanda lyckades ta ytterligare en placering på sista länsen med eftersom Malta behöll sin position så blev det bara en båt emellan teamen, vilket inte räckte för att gå om. 

- Tjejerna har kämpat hela veckan. Det har varit svårt och de har lyckats vända tunga race till det bättre. Deras fantastiska båtfart i hårdvinden resulterade i flera fina race den dagen det blåste. De visar att de tillhör den absoluta världstoppen i 29er, säger coachen Fritiof Hedström.

Totalt var fyra svenska besättningar med på UVM i Polen.

Marius Westerlind/Olle Aronsson i 29er hade en mycket fin inledning på dagen då de kom i mål som tvåa. De kunde avancera till fjärde plats och det var tight med poängen. Tyvärr strulade sättningen på första varvet i andra racet och killarna tappade position. De blev 21:a i mål och chansen till avancemang försvann. De slutade på en sjätte plats i totalen. 

I Laser Radial avslutade Fabian Magnusson med ett fint race. Han var tia i mål och blev totalt tolva – endast två poäng från en topp-tio plats

- Fabian har gjort en bra regatta. Bra inställning och fokus. Tyvärr har han inte fått den utdelning han förtjänat men åker här ifrån med många nya erfarenheter och lärdomar. Jag säker på att Fabian är en seglare vi kommer att få se mer av de kommande åren, säger Cecilia Jonsson som coachat Fabian under veckan. 

Lova Forssén kom till UVM med minst rutin och minst antal timmar i båten, men åker hem med troligtvis flest lärdomar.

- Det har varit en väldigt lärorik vecka och jag känner att jag utvecklats. Nu vet jag vad jag behöver jobba på och kan ta med mig det hem, säger Lova. 

- Jag är stolt över vårt svenska lag och deras prestationer denna vecka. Alla har tagit tävlingen på största allvar, varit noggranna i sina förberedelser och alltid gått ut och gjort sitt bästa. Sen är det yttre omständigheter som man inte alltid kan påverka, men sådan är segling, säger teamlederen Cecilia Jonsson. 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info