Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Medaljjakt i Japan

30 AUG 2019 12:06
Sagami Bay i Ensohima, där OS-seglingarna ska avgöras om elva månader, fortsätter att bjuda på tuffa kappseglingsförhållanden. Men svenskarna trivs. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, Josefin Olsson och Jesper Stålheim är alla på medaljjakt.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 12:08

Allra bäst ligger Anton Dahlberg/Fredrik Bergström som är trea efter fyra tredjeplatser i de fyra senaste racen. Och precis som under VM i 470 och under för-OS är det en kamp om medaljerna mellan Sverige, Australien och Spanien. Just nu har australierna en stabil ledning, men mellan spanjorerna och svenskarna skiljer det bara fyra poäng

Josefin Olsson har seglat allt bättre i Laser Radial och med tre race kvar är hon på fjärde plats med bara åtta poäng upp till bronsplatsen.

- Jag börjar hitta rätt strategiskt på banan. Det har blåst mycket idag men vi hade ändå mycket skift på banan. Jag trivs bra även om det är några seglare som är något snabbare. Vi har haft riktiga drömförhållanden med vind och vågor. Det har varit kul på undanvindarna, säger Josefin och fortsätter:

- Vi har tre race kvar så mycket återstår att kämpa för. Många börjar bli trötta så det är bara att kämpa på.

I Laser har Jesper tappat två placeringar och ligger nu sexa. Men det är oerhört jämnt i toppen och Jesper är bara fyra poäng från bronsplatsen och sex poäng från silvret. Och precis som Josefin så trivs han med vinden.

- Jag har inga problem med mycket vind. Fast det finns vissa som är lite bättre på det än jag. Men vi ska nog förvänta oss en del dagar med mycket vind under OS också, säger Jesper och fortsätter:

- Det är fortfarande mycket tajt om poängen och de planerar tre race i morgon. Så det är bara att köra på och försöka sätta mig i en bra position inför medaljracet på söndag.

 

Läs mer:https://wcs-enoshima.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info