Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Klart med svensk OS-plats i Nacra

05 DEC 2019 15:32
VM för 49er, 49erFX och Nacra 17 går vidare i Auckland och på torsdagen blev det i praktiken klart att Sverige har en OS-plats i Nacra då Emil Järudd/Cecilia Jonsson är klara för guldfleet.
  • Uppdaterad: 05 DEC 2019 15:33

- Sex nationer är i guldfinal och det finns fem OS-platser att slåss om. Men då både Nya Zeeland och Australien är inkvalade från VM 2018 så blir det nog en extraplats här, säger förbundskapten Magnus Grävare.

Emil och Cecilia ligger på 25:e plats i det 52 besättningar stora startfältet och de ser fram mot fortsättningen.

- Fyra race idag, lättare vind första tre och sen mer vind efter en lång väntan. Vi gjorde bra starter och förstakryssar idag, men missarna kostade många poäng i de tre första racen. Inför det fjärde visste vi att det var tight med poängen för finalseglingarna, så det var kul att vi kunde leverera med en sjätteplats när det gällde, säger Emil och tillägger:

- Vi är nöjda med att ha tagit oss in i guldfleetet. Det är nu den riktiga racingen börjar.

För de tre besättningarna i 49erFX gick det tungt på torsdagen. Vilma Bobeck/Malin Tengström rasade från sjätte till 41:a plats efter serien 26-23-30-24. Därmed missar de guldfleet. Det gör dock inte Julia Gross/Hanna Klinga som visserligen föll från tionde till 19:e plats, men är klara för guldfleet. Det är också Klara Wester/Rebecca Netzler som gick åt andra hållet, det vill säga klättrade från 35:e plats till att nu ligga 21:a när kvalet är över.

- Vi är nöjda efter dagen. Som vanligt vill man alltid ha mindre poäng efter kvaldagarna. Men vi håller huvudet högt och blickar framåt och är glada att vi repade oss från igår, säger Rebecca och fortsätter:

-  Vi upplever det nästan lättare att segla i guldfinal så vi ser fram mot morgondagens race i förhoppningsvis lite mer vind så vi kan få sträcka på oss. Självklart ser vi oss även klättra några placeringar och minska poängen mellan oss och topp tio.

I 49er kommer båda svenska besättningarna att missa guldfleet. Visserligen hade Hannes Westberg/Albin Boman en spik idag. Men i totalen ligger de på 51:a plats. Sex platser bakom ligger Fritiof Hedström/Otto Hamel.

 

För mer information besök: https://49er.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info