Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Julia och Hanna leder i ett vindfattigt Genua

17 APR 2019 22:19
Efter en extremt vindfattig inledning av världscupseglingarna toppar Julia Gross och Hanna Klinga 49erFX efter att ha fått till två race totalt där de blivit etta och trea.
  • Uppdaterad: 17 APR 2019 22:19

Tre dagar in på världscupseglingarna i italienska Genua har varken Finnjolle eller 470 fått till ett enda race. Och det är en dyster prognos de kommande dagarna, utan någon vind i sikte.

- Det här är givetvis väldigt frustrerande men ändå helt väntat. Genuabukten bjuder på väldigt svag sjöbris från april till september - i bästa fall, berättar förbundskapten Magnus Grävare och fortsätter:

- Statistiken säger 0 till 2 m/s under 40 procent av tiden. Men vi är här nu för att nästa år är sista OS-kvalet i Genua och då vill vi inte vara här för första gången om vi skulle behöva kvalificera oss i någon klass till OS.

Men trots dåliga förhållande har flera svenskar seglat bra – i de få seglingar som kunnat genomföras. Julia och Hanna är i ledningen i 49erFX. Även de andra FX-seglarna är bra med. Klara Wester/Rebecca Netzler är på 18:e plats och Vilma Bobeck/Malin Tengström 21:a.

I 49er blev Hannes Westberg/Albin Boman trea i onsdagens enda segling. Men bästa svenska besättning i klassen är Fritiof Hedström/Otto Hamel på 16:e plats.

I Nacra ligger Rasmus Rosengren/Ida Svensson på en imponerande tredjeplats medan Emil Järudd/Cecilia Jonsson är på 15:e plats. Och på tisdagen gjorde Jesper Stålheim en strong upphämtning i Laser efter en dålig start. Han är på 19:e plats i totalen.

- Det bestående intrycket är stor brist på vind och en prognos som är miserabel hela veckan. Imorgon, torsdag, är dock den bästa vinprognosen – förhoppningsvis, säger Magnus Grävare.

 

Läs mer: www.wcsgenova.com

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info