Hoppa till sidans innehåll
Foto: Junichi Hirai

Josefin Olsson leder VM

20 JUL 2019 11:56
Efter två dagar leder Josefin Olsson VM i Laser Radial. Två race har seglats och ”Jossan” vann det första och kom tvåa i det andra.
- Jag har gjort två riktigt bra starter som gjort det möjligt för mig att segla min egen segling, säger Josefin.
  • Uppdaterad: 20 JUL 2019 11:57

Seglingarna avgörs i japanska Sakaiminato och förutom VM-medaljer så är det viktigt att sätta sig i respekt hos motståndarna och bygga självförtroende inför OS i Tokyo om exakt ett år.

Totalt är det 111 seglare som kappseglar om VM-medaljer i två race om dagen i sex dagar. Men lätta vindar har gjort att det hittills bara blivit en segling om dagen och mycket ström på kryssen har inneburit utmanande seglingar.

- Vi seglar i en bukt med ganska mycket land runt omkring och några högre berg. Vi har haft svåra labila förhållanden. Det är viktigt att ha huvudet utanför båten och titta efter trycket, berättar Josefin.

Josefin satsar nu hårt mot OS i Tokyo 2020. Senast i Rio, 2016, blev det en sjätteplats och i London 2012 kom hon på 18:e plats. VM-orten Sakaiminato ligger på den japanska västkusten medan OS-seglingarna kommer att avgöras i Enoshimoa, strax söder om Tokyo och 80 mil från Sakaiminato. I Ensohima, på den japanska östkusten, väntar andra förhållanden med mer vind och mer öppet vatten. Och det blir en test av OS-arenan redan om drygt en månad då för-OS arrangeras i Enoshima.

- Det här är en viktig avstämning hur jag står mig mot konkurrenterna då många har formtoppat inför denna regatta. Men min form är verkligen på uppåtgående då för-OS är min viktigaste regatta i år, säger Josefin.

 

 Läs mer: https://2019worlds.laserjapan.org/radial/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info