Hoppa till sidans innehåll
Foto: Junichi Hirai

Jesper tog en OS-plats till Sverige

09 JUL 2019 13:47
Det blev en 13:e plats för Jesper Stålheim i Laser-VM som avslutades i Japan på tisdagen. Men Jesper lyckades ta en nationsplats till Sverige till Tokyo-OS nästa sommar och han var åttonde nation – vilket är lika med SOK:s kriterier för OS-uttagning.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2019 13:48

Jesper inledde VM mycket bra och hade en pallplats under några dagar.

- Det har varit en ganska svår regatta. Vi hade inga dagar innan regattan med vind utifrån så vi var alla lite "blanka" med vad som gällde. I slutändan var det väldigt mycket ”starta bra och gå långt vänster”, berättar Jesper och fortsätter:

- Mycket av fokus under året har varit på undanvindarna och länsarna där jag är väldigt nöjd. Starterna är det jag verkligen har misslyckats med. Jag tror jag hade tre eller fyra starter där jag gjorde bra ifrån mig. Jag var väldigt rädd för gulflagg i starterna, så jag försökte starta lite iväg från kaoset. Men inte ens där kom jag iväg bra utan fick slå undan och kunde inte genomföra den plan jag ofta hade innan start. Jag gjorde det lite för svårt för mig själv. Starta i lä och gå vänster hade inte varit en så dum idé i något race.

Trots en 13:e plats finns det ändå en hel del att glädjas åt – inte minst att Jesper hade 143 båtar bakom sig och att han tog en OS-plats åt Sverige.

- Nationsplatsen är säkrad och det var ett av målen. Jag tyckte innan och i början av regattan att jag hade nivån för att vara med och slåss om medaljerna, om jag hade startat som jag brukar göra. I det stora hela är jag ganska missnöjd med finalserien. Kvalserien tycker jag att jag gjorde riktigt bra för det mesta. Stundtals riktig bra, så det känns bra inför framtiden, säger Jesper och tillägger:

- Nu ska jag hem och spendera lite tid med min son och familj innan jag ska tillbaka till Japan i sex veckor för träning, för-OS och en världscup.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info