Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Guld och silver till Sverige

22 AUG 2019 15:36
Det blev både guld och silver för Sverige när för-OS avslutades. Ingen vind gjorde att medaljseglingarna uteblev och onsdagens ställning blev slutresultat - med Jesper Stålheim som vinnare i Laser och Anton och Fredrik silvermedaljörer i 470.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2019 15:36

- Det här får jag nog se som min största seger i karriären. Så otroligt skönt att sätta samman en hel regatta på det här sättet. Trots lite motgångar med en diskvalificering så höll jag ihop det, så det var kul, säger Jesper och fortsätter:

- Jag hittade väldigt bra på banan generellt i veckan, samt gick snabbt. Det underlättade även om jag kanske startade ganska dåligt generellt. Där måste jag bli bättre. Sen finns det alltid saker att jobba med. Fart i stora vågor, till exempel.

Men efter 6–7 veckor på nästa års OS-arena är Jesper mer än nöjd. Och han trivs förträffligt i Enoshima

- Det är en väldigt bra arena. Toppenbra till och med. Bra klubb, bra stad och toppenförhållanden, säger han.

Anton och Fredrik är nöjda med ett silver – men missnöjda med att de aldrig fick chansen att ge australierna en match om guldet.

- Väldigt tråkigt att det inte blev race idag - att vi inte fick chansen med finalrace och att göra upp om guldet, säger Fredrik som ändå är nöjd med säsongen och OS-förberedelserna.

- Ett år är lång tid och det finns saker vi kommer att försöka förbättra. Vi är på rätt spår, det tycker vi säsongen visar. Men vi vill mer, sager Fredrik.

Även förbundskapten Magnus Grävare är nöjd med veckorna i Enoshima och med sitt landslag.

- Varje samlingsarena har sina speciella karaktärsdrag. Här i Enoshima är det kanske inte seglingen som är speciell utan den tryckande värmen som gör att man måste tänka sig för, i allt man tar sig för. Seglingsmässigt så är det bra, varierat men inte speciellt komplicerat. Men det är ju lika för alla, säger Magnus Grävare och fortsätter:

- Nu fick vi ett par medaljer och det ger en boots till hela laget. Alla är väldigt glada för Jespers skull. Det är härligt att se honom faktiskt dominera så här. Två medaljer ett år innan OS. Det vill vi gärna upprepa under OS nästa år.

 Läs mer: https://tokyo2020.org/en/special/readysteadytokyo/sailing/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info