Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Carl-Fredrik och Marcus leder i Genua

19 APR 2019 20:39
Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar trivdes i fredagens lätta vindar (2-4 m/s) i genuabukten och nu leder de världscupseglingarna i 470-klassen – som bara fått till fyra race på fyra dagar.
  • Uppdaterad: 19 APR 2019 20:39

Ofta får Carl-Fredrik och Marcus stå i skuggan av kompisarna i 470, Anton Dahlberg/Fredrik Bergström. Men på långfredagen fick de visa att de också tillhör världseliten och nu leder de i världscupen efter serien 10-1-6-28.

- Idag hade vi bra starter och fin fart i båten vilket gjorde att vi kunde segla vår väg. I första racet gör vi den perfekta starten i mitten med full fart och leder egentligen från första sekunden. Det var en enkel seger, säger Carl-Fredrik och fortsätter:

- Hälften av regattan återstår fortfarande så det gäller att fortsätta att segla bra. Men visst är det kul att ligga i täten.

I 49erFX blir det medaljrace på lördagen – med två svenska besättningar. Klara Wester/Rebecca Netzler är sexa och Julia Gross/Hanna Klinga åtta. Båda siktar på medalj.

- Vi vill ta medalj och vi är besvikna över dagens två dipp. Men när allt sitter, vilket det förhoppningsvis gör imorgon, kommer vi lyckas. Vi älskar att segla medaljrace så det är bara att åka ut och njuta och se till att göra vårt bästa race, säger Rebecca.

I går var Julia och Klara på tredje plats. Nu är de nere på åttonde.

- Du svävar mellan hopp och förtvivlan när puffarna kommer och det var inte alltid lätt att ha is i magen idag. Vi började dagen med att gå från 5 till 25 i första kryssrundningen. Inför sista racet visste vi att vi behövde ett toppscore och gick ut och tog starten. Skönt att vi lyckades göra den omställningen. Det ska bli kul med medaljrace. Vi går in och satsar allt – och lite till.

I Laser har Jesper Stålheim blandat högt och lågt – med övervikt mot högt och han är på en fin tionde plats. Nu väntar guldfinal.

- Idag fick jag till bra starter men missade de stora grejerna på första kryssarna, så jag var lite sämre runt kryssmärket än vad jag borde ha varit. Annars är jag ganska nöjd med min lättvindssegling. Jag plockar båtar genom racen, för det mesta, så det känns lovande, säger Jesper och fortsätter:

- Guldfinal passar mig bra. Lite tightare och högre nivå på fältet brukar passa mig som har lite mer erfarenhet. Om vi får till tre race finns ju dessutom alla möjligheter att klättra ordentligt i listan.

 

Läs mer: www.wcsgenova.com

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info