Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Anton och Fredrik leder i Miami

30 JAN 2019 08:46
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har startat säsongen 2019 på bästa sätt och leder årets första världscuptävling. Det blev en andra- och en tredjeplats i tisdagens två inledande race på Biscayne Bay i Miami. Därmed toppar svenskarna 470-klassen.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2019 08:47

Stora delar av det svenska landslaget är på plats i Miami, USA – tillsammans med 650 seglare från 60 länder som gör upp i de tio klasserna. Totalt finns inte mindre är 34 olympiska medaljörer på startlinjen.

Tisdagen bjöd på lätta västliga vindar som skiftade ständigt. Men Anton och Fredrik trivdes och leder två poäng före italienarna Giacomo Ferrari/Giulio Calabro som vann första racet, men ”bara” blev sexa i det andra.

I samma klass fick Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar en trög start och inledde med en 23:e plats. De kom dock starkt igen i andra racet när de blev två och de ligger nia i totalen.

En annan av Sveriges världsstjärnor, Max Salminen, började också starkt i Finnjolle och blev femma i tisdagens enda race i klassen. Han följdes strax efter av Johannes Pettersson som blev sjua.

I Laser Radial fick Josefin Olsson en trög start och blev 22:a i tisdagens enda race. I 470 dam är Olivia Bergström/Lovisa Karlsson på 20:e plats efter en 23:e och en 19:e plats.

Flest svenska båtar är det i 49erFX och där är Klara Wester/Rebecca Netzler bäst av de tre på en tolfte plats. Julia Gross/Hanna Klinga är på 19:e plats och Vilma Bobeck/Malin Tengström är på 30:e plats.

 

För mer information: http://sailing.org/worldcup/news/88347.php#.XFFUH1xKiUk

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info