Hoppa till sidans innehåll

Anton och Fredrik jagar VM-brons

08 AUG 2019 15:26
Med endast fredagens finalrace kvar av 470-VM i Enoshima ligger Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på femte plats, med bra chans att ta ett VM-brons. Kampen om guldet står mellan Australien och Spanien.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 15:26

- Enoshima bjöd på bländande förhållanden idag, frisk vind och kalasvågor. Det är förhållanden som vi vanligtvis tycker om. Men det har varit väldigt tufft att vi båda drabbats av sjukdom, men samtidigt så har vi flera viktiga steg att utveckla. Bland annat segling i väldigt branta vågor, säger Anton.

Det blev serien 11-9-9 för Anton och Fredrik på torsdagen. Och sjuka eller inte så var de rutinerade spanjorerna och australierna nog för tuffa den här gången.

Men finalen med de tio bästa återstår och både Anton och Fredrik är väldigt sugna på bronsmedaljen – men då gäller det att vara två båtar före både den grekiska och den franska båten.

I damklassen var Lovisa Karlsson/Olivia Bergström nära att knipa en nationsplats till OS i Tokyo 2020. De hade behövt vara sjätte nation, men blev åttonde.

- Tyvärr missade vi nationsplatsen. Men det finns en chans för oss att ta den europeiska platsen på Världscupen i Genua i april 2020.  Det är målet och vi kommer att fortsätta att köra gasen i botten till dess, säger Lovisa och sammanfattar sedan VM:

- Vi startade regattan lite tungt men har kämpat 100 procent genom varje race. Under de två sista dagarna har vi verkligen visat vad vi går för. Men med två diskar räcker det inte ända fram. Men vi vet att utan dem hade det varit vår bästa regatta hittills. Vi är trots allt nöjda med vår segling och hoppas att vi under det kommande året kan knyta ihop säcken under tävlingarna.

 

Läs mer: http://2019worlds.470.org/en/default/races/race

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info