Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Anton och Fredrik i topp i Miami

02 FEB 2019 09:08
Med två dagar kvar av världscupseglingarna i Miami är det två svenska besättningar som är med i kampen om guldmedaljer. I 470 toppar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström och i Finnjolle är Max Salminen på andra plats - tätt efter ledaren.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2019 09:08

- Det var svårseglat idag med land på vänstersidan som genererade tryck utanför layline. Medan inne på banområdet var högern stark. Vi är väldigt glada att komma hem med placeringarna åtta och tre eftersom det var en dag man hade kunnat skrapa ihop 40 poäng. Bra justering av oss när vi gick från konservativ segling till att våga gå lite längre ut på kanterna, Länsarna var riktigt bra de också, säger Fredrik Bergström och fortsätter:

- Tight med poängen i toppen med tre seglingar kvar inför medaljrace. Vi försöker hålla huvudet kallt och fokusera på nästa race istället för söndagens final. Det är mycket kvar att segla om…

- Fredagen började som övriga dagar på världscupveckan med uppskjutet och väntan på vind. När vinden kom vid 13-tiden var den lätt, inte över 3 m/s, men ändå hyfsat stabil, berättar förbundskapten Magnus Grävare.

 I 49erFX lyckades Klara Wezter/Rebecca Netzler med nöd och näppe kvala in till medaljrace. De började dagen bra med två topp-tio placeringar efter fina uppseglingar framför allt på undanvindarna. Men när de i dagens sista segling skulle säkra medaljraceplatsen och eventuellt avancera närmare en topplacering så föll allt samman. De fick en dålig start, överst layline, och inte heller vägvalet på undanvindarna fungerade. Men de hade marginalerna på sin sida och klarade topp-tio med några poäng tillgodo.

- Veckan har varit bra så pass att vi lärt oss mycket. Vi har kunnat utvärdera och jobba vidare på några specifika områden för att nu under nästa träningsblock veta mer konkret vad vi behöver träna på. En stor positiv grej vi tar med oss är självförtroendet i starterna vilket är kanon inför framtiden.

Imorgon går vi all in, inget att förlora och ett medaljrace är alltid medaljrace. Vi går in med inställningen att det är avgörande för att försöka skapa lite press och träna inför framtida avgörande race, berättar Rebecca Netzler.

Även i Laser Radial ser det ut att kunna bli en svensk i medaljracet. Josefin Olsson ligger på en fin åttondeplats. Men det är tufft runt ”strecket” och många jagar bakom.

 

Läs mer: http://sailing.org/worldcup/news/latest_news.php

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info