Hoppa till sidans innehåll
Foto: jesus_renedo

Två svenskar i medaljrace

06 APR 2018 18:12
Med endast en dag kvar av Europacupregattan Princess Sofia Trophy står det klar att bara Max Salminen (Finnjolle) och Klara Wester/Rebecca Netzler (49erFX) är bland de tio bästa i respektive klass som får segla i lördagens avslutande medaljrace.
  • Uppdaterad: 06 APR 2018 18:12

Med 22 svenskar båtar anmälda till regattan och bara två i medaljrace så är det givetvis ett misslyckande. Men ett kraftigt magvirus som slog ut en tredjedel av den svenska styrkan är inget man kan bortse ifrån.

- Det är ju alldeles för få i medaljrace så klart. Men hälften av bosättningarna var ju påverkade av sjukdom i olika grad så det är svårt att göra en klar bedömning. Det viktiga är lärdomarna vi tar med oss och vad vi gör med dem. Sedan har vi några ljusglimtar som Fritiof och Otto på 13:e plats vilket är bland de bästa de gjort. Och så klart Klara och Rebecca som har fått sitt genombrott på den här nivån. De ligger på platsen bakom de danska världsmästarna inför medaljracet. De övriga kommer igen, förhoppningsvis redan om tre veckor på världscupen i Hyeres, säger förbundskapten Magnus Grävare.

Klara och Rebecca har haft en bra vecka och en fullt godkänd fredag med serien 5-7-17. Det kommer att bli svårt att avancera men de är ändå nöjda med sin vecka på Mallorca.

- Vi startade bättre idag och seglade bra med skiften och kunde segla i bra spår i mitten av banan. Vi gjorde ett stort misstag i sista racet vilket kostade oss mycket. Men vi kommer att vara aggressiva i morgon och gå för vinst i medaljracet, berättar Klara och fortsätter:

- Vår coach Paul håller oss nere på jorden men självklart är vi stolta över det vi lyckats åstadkomma under hösten och vintern. Vi är ett starkt team tillsammans med Paul och är otroligt tacksamma för att vi får göra det här.

Lite sämre dag hade Max som tappade tre placeringar i dagens två race där han blev 24:a och elva, och han slutade på tionde plats.

- Det gick vägen i det hänseendet att jag höll mig kvar i medaljrace-position. Men det var med näbbar och klor. Jag hade ju hoppats på att sätta mig i en bra position för att ha chans på medaljerna. Tyvärr är de utom räckhåll. Det var en svår dag och jag hade svårt att hitta någon fart i båten. Vi har tillåtit oss att experimentera lite den här regattan och det har medfört blandade resultat. I morgon har jag allt att vinna. Jag kan klättra till en fjärdeplats om det vill sig väl. Det är det vi får satsa på, berättar Max.

I 49er blev Fritiof Hedström/Otto Hamel bästa svenska båt med en 13:e plats. En placering sämre (14:e) blev det för Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i 470 – men endast fyra poäng från tiondeplatsen och en plats i medaljracet. Samma placering (14) slutade Josefin Olsson på i Laser Radial.

 

Läs mer här: www.trofeoprincesasofia.org

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info