Hoppa till sidans innehåll

Tuff dag på EM för Jesper

12 MAJ 2018 00:15
Efter fyra dagars racing och idel topplaceringar så blev fredagen en tung dag för Jesper Stålheim på Laser-EM. De två racen, under näst sista dagen, resulterade i 28:e och 38:e plats. Trots det ligger han åtta – och har fortfarande chans på pallen.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2018 00:16

Fyra dagars segling har resulterat i den oerhört imponerande serien 4-3-3-3-5-2-1-2 – inte minst med tanke på hur lite Jesper ha seglat Laser sedan OS i Rio 2016. Men på den femte dagen gick det alltså sämre.

- Jag gjorde det lite för svårt för mig idag. Jag var kvar i tankarna om att det var starten och farten som var det viktigaste när det i själva verket var vägvalet. Ganska självklart egentligen, men jag hade lite övertro på min fart, plus att jag gjorde några dåliga starter och helt plötsligt är livet svårt, berättar Jesper.

Dagens båda starter var samma sak. En svår start nere i lä och Jesper tappade helt var linjen var. Sedan väntar han länge med att slå över. Kanske hade han kunnat rädda upp båda seglingarna redan där.

- Det är en ny dag imorgon, så det gäller att glömma det här och göra analysen bättre inför racen som återstår. Såklart inte lika bra läge just nu, men det är två race kvar och det brukar betyda många poäng i guldfältet i Laser. Så det är mycket kvar att segla om, säger Jesper.

Laser-EM avslutas alltså med två race på lördagen och oavsett hur det går har Jesper visat att han fortfarande kan vara med och slåss i den absoluta världstoppen – och inte bara då och då, utan han utmanar ständigt de allra bästa. Det bådar gott inför den OS-satsning som han nu inlett.

 

För mer information: http://eurilca.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info