Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo

Medaljvittring för Max i Palma

05 APR 2018 21:00
Nu har även Max Salminen fått fart på sin båt i Princess Sofia Trophy. Det blev en spik i torsdagens sista race och nu ligger världsmästaren i Finnjolle på sjunde plats i totalen. Även Klara Wester/Rebecca Netzler fortsätter att segla bra och är nia.
  • Uppdaterad: 05 APR 2018 21:01

Det är tajt i Finnjolle-klassen i Europacupregattan i Palma på Mallorca och Max har bara nio poäng upp till pallen efter att ha blivit 14:e båt i första racet och etta i det andra.

- Jag tycker fortfarande inte att jag seglar speciellt bra. Jag tar för många dumma beslut. Men idag gick båten riktigt fort och det vann andra racet åt mig. Det är oerhört tight i resultatlistan vilket betyder att trots veckans fadäser så finns där goda chanser för medalj, säger Max.

I 49erFX klättra Klara Wester/Rebecca Netzler en placering efter serien 15-11-4 på torsdagen.

- Vi hade sjöbris som kom in sent och som inte var fullt utvecklad förrän vi var klara med dagen. Tyvärr så tar det ofta ett race för oss att komma igång, någonting vi är medvetna om och kommer att behöva jobba bort. Vi tog ett straff i tredje racet men kom ändå fyra, berättar Klara och Rebecca fyller i:

- Men vi är otroligt nöjda med dagen. Nu har vi mer självförtroende att ta med till i morgon och bevisa att vi gjort vår läxa.

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström avancerade en plats i 470 – från tolva till elva – efter att ha blivit 13 och åtta i dagens två race. Och det är tajt även i 470 där de två bara har sju poäng upp till sjunde platsen.

Josefin Olsson föll rejält på onsdagen men kom tillbaka på torsdagen då hon blev 20:e båt i första racet för att sedan revanschera sig i det andra och bli tvåa. ”Jossan” gick därmed från 19:e till 13:e plats i totalen.

 

Läs mer här: www.trofeoprincesasofia.org

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info