Hoppa till sidans innehåll

Max trea inför finalracet

16 MAR 2018 18:06
Med endast lördagens avslutande finalrace kvar av årets Finnjolle-EM ligger Max Salminen kvar på tredje plats. Det blev bara ett race på fredagen och där slutade Max sjua.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2018 18:07

- Jag är otroligt nöjd med dagen, framför allt efter att blivit berövad på sjätteplatsen igår, säger Max.

Den förlorade sjätteplatsen på torsdagen berodde på att ett kryssmärke kom på drift i den grova sjön och juryn ansåg att det var mest rättvist att stryka hela seglingen.

Det har varit lite upp och ner för Max under EM i spanska Cadiz. Framför allt var det en tung inledning på veckan som gör att han inte kan vara med och slåss om slutsegern.

Efter serien 31-18-1-5-11-2-23-7 får Max rikta in sig på att försvara tredjeplatsen. Holländaren Nicholas Heiner och Edward Wright från Storbritannien är utom räckhåll, medan fyra seglare slåss om bronset.

- I morgon ser det ut att blåsa på gränsen till för mycket så det kommer att handla om boathandling och att ta båten runt banan på ett snabbt och säkert sätt, säger Max.

Totalt var fyra svenskar på plats på EM. Förutom Max så kom Johannes Pettersson på 36:e plats, Fredrik Tegnhed blev 62:a och Mikael Nilsson 93:a.

 

Läs mer här: http://2018.finneuropeans.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info