Hoppa till sidans innehåll
Foto: Drew Malcolm

Julia och Hanna fyra på EM

13 JUL 2018 20:54
Julia Gross/Hanna Klinga tog en hedrande fjärdeplats när EM i 49erFX avslutades i polska Gdynia på fredagen - och de var nästan löjligt nära en medalj.
- Fyra är alltid jobbigt. Särskilt när det bara är två poäng till silvret, säger Julia.
  • Uppdaterad: 13 JUL 2018 20:55

EM har kantats av skiftande förhållanden med ofta lätta vindar och en del inställda seglingar. Men det har även bjudits hårda vindbyar och stundtals mycket grov sjö. Julia och Hanna har nu visat att de behärskar det mesta – även om det ibland känns tungt.

- I fleetseglingarna seglade vi riktigt häckigt där båten kändes tung som en container. Trots det var vi med och fajtades om medaljerna vilket är fantastiskt kul och det bådar verkligen gott för framtiden. Vi är otroligt nöjda över den bra nivån vi kan hålla, trots att året har kantats av skador. Nu är det fullt fokus på VM, berättar Julia Gross.

I 49er blev Hannes Westberg/Albin Boman bästa svenska besättning. På fredagen knep de en plats i finalracet med de tio bästa i EM. De slutade nia i finalen och blev därmed tia i totalen.

Carl P. Sylvan/Marcus Anjemark var bra med i början av EM och låg med topp-10 under de första dagarna. Men onsdagen och torsdagen blev bara en väntan på vind – och fredagen blev misslyckad för deras del och de slutade på 23:e plats.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info