Hoppa till sidans innehåll

Jesper bäst på EM

10 MAJ 2018 19:52
Jesper Stålheim imponerar stort i Laser-EM i franska La Rochelle. När kvalseglingarna på torsdagen övergick i ”guldfinal” och de 50 bästa seglade mot varandra var det Jesper som var bäst med en första och en andra plats. Jesper är nu trea i totalen.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2018 19:53

Sedan OS i Rio för cirka 20 månader sedan har Jesper ägnat sig åt mycket annat än att segla Laser. Men han har hållit igång formen och seglat en hel del 49er. Dock borde ringrosten vara påtaglig med kanske total 8–9 veckor i Laser sedan Rio.

- Ja, jag är lite förvånad själv. Men det har varit ganska enkla förhållanden här på EM där starten och farten har varit det som har varit viktigast. Hittills har jag startat riktigt bra i stort sett i alla race. Det känns som om kryssfarten blir allt bättre och jag närmare mig både australiensaren och nyzeeländaren. Länsfarten har fungerat väldigt bra under hela regattan också, berättar Jesper.

Torsdagen började med ett par startförsök i väldigt växlande vind utan att fältet kom iväg. Men till slut slog sjöbrisen till med 8–10 m/s.

I första seglingen var Jesper sjua efter första kryssen men tog sedan båt efter båt. Han passerade den ledande britten bara 20 meter innan mål.

I andra seglingen var det mycket läfördel. Jesper gjorde en kanonstart och kunde slå över. Han var etta vid kryssmärket, men nyzeeländaren passerade på första länsen. Jesper höll dock andra platsen i mål.

Nu återstår två seglingar på fredagen och två på lördagen innan Laser-EM 2018 är avgjort. Matthew Wearn, Australien leder på tio poäng. Sam Meech, Nya Zeeland har elva och Jesper är trea med 18.  Medaljchansen finns där men Jesper har fötterna på jorden.

- Det är svårt att sätta så mycket resultatkrav och mål. Jag vill fortsätta förbättra kryssfarten och fortsätta med en hög stabil nivå. Förr eller senare kommer det ett läge där jag är lite längre ner och då vill jag behålla lugnet, uppsikten och fokusera på rätt saker - och ta mig upp i fältet, säger Jesper.

 

För mer information: http://eurilca.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info