Hoppa till sidans innehåll
Foto: Drew Malcolm

Hannes och Albin sjua på EM efter tre dagar

10 JUL 2018 18:38
Efter tre dagars seglingar, i EM i 49er, 49erFX och Nacra17, i omväxlande förhållanden är det flera svenska besättningar som seglar vidare med tre dagars guldfinalserie. Bäst just nu är Hannes Westberg/Albin Boman med en sjundeplats i 49er.
  • Uppdaterad: 10 JUL 2018 18:39

Polska Gdynia bjöd på tuffa förhållanden på tisdagen. Visserligen lätta vindar, men stora vågor och rejält krabb sjö. Trots svår segling är det två svenska besättningar bland de tio bästa i det 92 båtar stora startfältet.

- Idag bjöds det på lite lättare vindar men med mycket stökigare vågor än tidigare dagar. Det krävdes mycket jobb för att hålla båtfarten uppe, men vi lyckades finna fria och snabba spår där vi kunde jobba med just farten och placerade oss därför bra i dagens samtliga race. Det känns otroligt kul att ha seglat såhär bra i kvalomgången och ligga på sjunde plats. Nu när guldfinalseglingarna drar igång med de 25 bästa båtarna skall vi lägga in ytterligare en växel för att fortsätta utmana för topplaceringar i vartenda race, berättar Hannes Westberg.

Just nu har Westberg/Boman 14 poäng upp till en pallplats. Endast sju poäng efter dem ligger Carl P. Sylvan/Marcus Anjemark på en stabil tiondeplats, två placeringar sämre än efter måndagen.

- Riktigt tuff dag. Enorma, riktigt krabba, vågor och lätt vind gjorde det riktigt svårt. Det var riktigt djupt i vågdalarna. Varje kilo man kunde varit lättare idag hade gjort mycket. Men vi överlevde, tyvärr inte riktigt med så låg poäng som vi ville. Men vi är fortfarande med topp-10 och det känns skönt att börja regattan på riktigt imorgon med guldfleetet, säger Marcus Anjemark.

Även i 49erFX ligger Julia Gross/Hanna Klinga riktigt bra med. Efter åtta race har de tre pallplatser och är nia, endast elva poäng från en pallplats i totalen.

Samtidigt med EM i 49er och 49erFX avgörs EM i Nacra17 och där är den enda svenska besättningen, med Emil Järudd och Cecilia Jonsson, hyfsat med på en 23:e plats efter nio race och därmed tar de en plats i guldfinalserien.

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info