Hoppa till sidans innehåll
Foto: Richard Langdon/Sailing Energy

Fyra svenska besättningar i final

28 JAN 2018 11:10
Lördagens världscupseglingar i Miami bjöd på fina vindar runt 7–9 m/s, men en krabb och jobbig sjö. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström är kvar på tredjeplats inför söndagens avslutande medaljrace.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2018 11:11

All segling fick ställas in på fredagen då det blåste runt 16–20 m/s. Men på lördagen var det fina förhållande på Biscayne Bay.

Nu väntar medaljrace. Av de åtta svenska båtarna som varit med i Miami är det fyra som är topp-10 i sina respektive klasser och bland de som seglar medaljfinal.

- Vi har seglat både bra och dåligt här i Miami. Vi saknar lite farten och vi kunde ha varit lite bättre på starterna och lite bättre på kryssen, säger Anton självkritiskt.

Under lördagens tre seglingar fick de serien 4-11-4. De var aldrig riktigt med i toppen, mycket på grund av deras svaga starter. Men de seglade upp sig från 8–12 plats till 4–5 plats.

Två platser bakom Anton och Fredrik kämpar deras kompisar Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar för att komma ikapp. Tolv poäng skiljer det mellan de svenska 470-båtarna.

- Vi ska försöka ge Anton och Fredrik en match om bronset, säger Carl-Fredrik.

I Finnjolle blev det också tre race på lördagen. Max Salminen är på åttonde plats inför söndagens avslutande medaljrace.

Max gjorde tre bra race (2-27-5) på lördagen men en tjuvstart gjorde att han tappade nio poäng. Så istället för att slåss om en medalj ligger han nu åtta och får kämpa om platserna strax utanför pallen.

Johannes Pettersson ligger på 15:e plats och slutar också där – 20 poäng ifrån att få segla medaljracet.

I Laser Radial blir det medaljrace för Josefin Olsson som är på nionde plats. Josefin fick serien 5-10-14 på lördagen och har 17 poäng upp till bronsplatsen.

Fredagens inställda seglingar gjorde att de två svenska 49er-besättningarna aldrig fick chansen att ta ikapp de placeringar som behövdes för att få segla medaljracet, som för deras del avgjordes på lördagen.

Carl P Sylvan/Marcus Anjemark slutar därmed på 15:e plats

- Det känns trist. Vi hade lite för många dippar och lyckades inte hålla jämnheten tillräckligt bra den här gången. Nu får vi gör en bra analys och komma tillbaka starkare, säger Carl.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info