Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy / Hempel Sailing World Championships, Aarhus 2018

Drömstart för Anton och Fredrik på VM(2)

02 AUG 2018 20:38
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström inledde VM i danska Århus på bästa tänkbara sätt när de på torsdagen vann första seglingen efter ett mycket taktiskt race i de lätta vindarna.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2018 20:39

VM inleddes med att seglingarna blev uppskjutna några timmar på grund av för lite vind. Arrangörens plan var att genomföra två race i 470 och två i Finnjolle under torsdagen. Det blev bara ett vardera för de två herrklasserna, medan damerna i 470 hann med två. Övriga klasser går in i VM under de kommande dagarna.

- Det blev ett väldigt lurigt race. Vinden vred kraftigt, både i riktning och styrka. En ljummen start gjorde att vi låg efter i början. Men den luriga vinden gjorde att det fanns många möjligheter. Vi höll oss lugna och tog de stora besluten korrekt, berättar Anton Dahlberg.

Anton och Fredrik är just nu världens i särklass bästa 470-besättning. I våras vann de världscupseglingarna i Hyeres och EM-guld i Burgas - båda gångerna i utklassningsstil. Och nu leder de VM även om det bara är efter ett av elva planerade race.

- Det här var en bra start och det ger oss bra självförtroende inför kommande seglingar. Vi är givetvis nöjda. Men som alltid, efter första racet, så är det hur mycket segling som helst kvar, säger Anton.

Även Max Salminen började VM mycket bra när han blev trea i dagens enda race i Finnjolle. I samma klass ligger Johannes Pettersson på 19:e plats.

I 470 dam är Olivia Bergström och Lovisa Karlsson bra med på en 16:e plats i totalen efter att ha blivit 21:a och 15:e besättning i de två racen.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info