Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Brons för Klara och Rebecca på Världscupen

15 SEP 2018 16:37
Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen i 49erFX avslutades på lördagen i japanska Enoshima – samma vatten där OS-seglingarna ska avgöras om mindre än två år.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2018 16:38

- Det här känns helt fantastiskt. Det går knappt att beskriva. Vi har varit nära många gånger tidigare och att äntligen få stå på pallen är magiskt, säger Rebecca.

Det kunde ha blivit ännu bättre. Till slut var de bara tre ynka poäng från en silverplats. Upp till segrarna, de olympiska mästarna Martine Soffiatti Grael/Kahena Kunze från Brasilien, var det dock en bra bit.

- Men vi har haft en fantastisk vecka. Speciellt efter besvikelsen på VM, då vi blev 33:a. Vi har försökt njuta lite mer av vår segling och verkligen ha roligt på banan, vilket har hjälpt, säger Rebecca.

Ytterligare en svensk 49erFX-besättning var på plats i Japan. Men det blev ”bara ” en tolfte plats för Julia Gross/Hanna Klinga och därmed var de två placeringar ifrån att ta en plats i det avslutande medaljracet.

Världscupseglingarna i Enoshima avslutas på söndagen då det bland annat är medaljrace för de tio bästa i Laser Radial. Där ligger Josefin Olsson på andra plats inför det avslutande racet.

 

Läs mer här: http://www.sailing.org/news/87719.php#.W50ZBKYzaUk

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info