Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy

Anton och Fredrik vann i världscupen

28 APR 2018 19:27
Trots att en dag återstår av världcupseglingarna i 470 i franska Hyeres är det klart att den svenska besättningen med Anton Dahlberg och Fredrik Bergström tar hem sin första världscupseger.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 19:28

- Vi är riktigt stolta över vår prestation. Vi har varit felfria denna vecka vilket är helt otroligt egentligen. Vi vet att vi är starka och vi har ett riktigt bra självförtroende. Dag efter dag går vi ut och levererar på en riktigt hög nivå, berättar Anton.

Under veckan i Hyeres har det mest bjudits på lätta vindar – men någon dag har det också blåst hyfsat bra. Men det spelar ingen roll för Anton och Fredrik. De behärskar allt, viket de visat nu och som de också visade när de blev tvåa på VM i 470 sommaren 2017.

Förbundskapten Magnus Grävare har följt dem under hela veckan och han är imponerad.

- Det här är en helt felfri regatta av killarna. De är inte ofta man kan säga det i segling som i mångt och mycket handlar om att göra så få misstag som möjligt. Detta är deras största seger i karriären och de var helt överlägsna, säger Magnus.

Ett race återstår alltså av totalt tio. Och i de nio som har körts så har svenskarna varit ”på pallen” i sex av racen, haft två fjärdeplatser och en femteplats. Det visar på en stabil styrka och en imponerande jämnhet i ett startfält med 40 båtar.

Bland annat har Anton och Fredrik, här i Hyeres, utklassat både silvermedaljörerna och bronsmedaljörerna från OS i Rio (guldmedaljörerna har slutat) där svenskarna själva blev sexa.

Bakom Anton och Fredrik fortsätter Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar att segla bra och inför medaljracet i 470 är de på sjunde plats.

I 49erFX seglades medaljracet på lördagen och Klara Wester/Rebecca Netzler imponerade genom att bli tvåa i racet och de slutar därmed på en fin sjätteplats i totalen.

Även killarna i 49er seglade medaljrace. Carl P Sylvan/Marcus Anjemark blev fyra på lördagen och slutade på åttonde plats medan Hannes Westberg/Albin Bohman blev tia i totalen.

Läs mer här: http://sailing.org/worldcup/results/index.php

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info