Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy

Inget stoppar Anton och Fredrik

28 APR 2018 09:19
Inget tycks kunna stoppa Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i världscupen. På fredagen, när vinden äntligen kom till Hyeres, blev det två andraplatser och med tre race kvar i 470 leder de stort.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 09:20

- Det blev en bra dag när vinden kom till Hyeres. Vi hade en fantastisk fin segling och två race där vi seglade väldigt bra. Vi är nöjda, fyller på med energi och laddar för tre nya imorgon, säger Fredrik.

Fjärde dagen av världscupseglingarna blev den första med en stabil vind runt 5–7 m/s. Men för Anton och Fredrik spelar det ingen roll. De seglar bra i alla förhållanden. Efter sju race har de en femteplats som sämsta resultat

- Vi har riktigt bra självförtroende och det är väldigt skoj att segla. Då brukar det bli bra, säger Anton.

Ytterligare tre race är planerade till lördagen och sedan väntar ett medaljrace för de tio bästa på söndag. Som det ser ut nu får Anton och Fredrik med sig kompisarna Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar till medaljracet eftersom de är på åttonde plats.

I 49er och 49erFX är det medaljrace redan på lördagen. I FX ligger Klara Wester/Rebecca Netzler på en sjundeplats. Det kunde ha varit bättre men två lite sämre race på fredagen gör att de inte är med och slåss om medaljer.

- Ett av målen som vi hade med regattan var att ta oss till medaljrace och vi kommer att gå för vinst på lördagen. Två misstag från fredagens racing kostade oss att vara med topp-tre inför medaljracet. Men vi kommer att köra som om vi var topp tre, samt försöka lära från våra misstag från dagen, säger Klara.

I 49er finns två svenska besättningar med i det avslutande racet. Hannes Westberg/Albin Boman är nia och Carl P Sylvan/Marcus Anjemark är tia – och båda har en bra chans att klättra några placeringar.

I Laser Radial och i Finnjolle återstår två race innan finalen. I Finnjolle är Max Salminen på nionde plats och i Laser Radial är Josefin Olsson nu uppe på en tionde plats

 

Läs mer här: http://sailing.org/worldcup/results/index.php

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info