Hoppa till sidans innehåll
Foto: Richard Langdon/Sailing Energy

470 i topp i Miami

25 JAN 2018 07:35
Andra dagen av världscupseglingarna i Miami blev dagen då de två svenska 470-besättningarna i herrklassen klättrade i totalen. Efter fyra race är Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på andra plats och Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar ligger fyra.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2018 09:26

Precis som på öppningsdagen bjöd Biscayne Bay utanför Miami på lätta vindar. Men det blåste ändå tillräckligt för att ta ikapp några race som inte kunde köras på premiärdagen.

470:orna hann med tre race och Anton och Fredrik seglade stabilt med placeringarna 2-5-5 och klättrade därmed från 14:e till andra plats, endast en poäng efter japanerna som leder. Även Carl-Fredrik och Marcus klättrade – från femte till fjärde plats.

Finnjollarna hann också med tre race och där fick både Johannes Pettersson och Max Salminen en helt ok start. De ligger nia respektive tio i totalen.

- Jag hade bra fart och taktiskt seglade jag bra. Men jag förlorade många poäng vid rundningarna. Nu finns bara en väg att gå, mot toppen, säger Max.

I tisdags blev det ingen start för Josefin Olsson i Laser Radial. På onsdagen blev det tre, men inte särskilt lyckat för Josefin som fick serien 37-30-8 och ligger därmed på 23:e plats

I damernas 470 tappade Olivia Bergström/Lovisa Karlsson från 14:e till 24:e plats.

I 49er hade Carl P Sylvan/Marcus Anjemark en jobbig första dag där de inte fick det att stämma. På onsdagen började de upphämtningen genom att bli sjua i de två första racen. Men en diskvalificering i tredje race förstörde dagen och de är nu på 18:e plats. I samma klass ligger Fritiof Hedström/Otto Hamel 32:a.

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info