Hoppa till sidans innehåll

470-EM är igång

20 MAJ 2018 21:58
I helgen drog 470-EM igång med två svenska topp-besättningar på startlinjen. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström vann VM-silver 2017 och vann den senaste världscuptävlingen. Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar är regerande Europamästare.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2018 07:27

- Klart att det är kul att vara regerande mästare men det är inget vi tänker på nu. Men vi vet att om vi sätter alla detaljer och tar det race för race så fortsätter vi att vara det, säger Marcus Dackhammar.

Det blev en lite svajig inledning för de två svenska besättningarna i Burgas i Bulgarien. Anton och Fredrik, som var helt outstanding i världscupen i La Rochelle för någon vecka sedan, ligger sjua efter att ha blivit 2, 28 och 10 i söndagens tre race.

- Jag tror alla tyckte det var svårt på banan, så även vi. Det stämde inte helt för oss idag. En dålig start och fel idé kring strategin generellt. Vi vill mer. Och vi ser redan fram emot imorgon, säger Anton.

De regerande Europamästarna Carl-Fredrik och Marcus fick inte heller en lysande start och ligger tia efter första dagen och serien 5-9-25.

- I dag hade vi en lätt sjöbris, runt 8–10 knop. Det var rätt kluriga förhållanden med skift och tryckskillnader. Stundtals seglade vi riktigt bra men vi hade lite sämre stunder också tyvärr. Det är långt kvar på tävlingen, så vi fokuserar framåt och på tre nya race imorgon, säger Marcus.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info