Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Sylvan/Anjemark trea i världscupen

29 APR 2017 15:02
Tredje plats i medaljracet betydde också en tredje plats i totalen för Carl P Sylvan/Marcus Anjemark när världscupseglingarna i 49er i franska Hyeres avslutades med medaljrace på lördagen.
  • Skapad: 29 APR 2017 15:02

- Vi är nöjda med bronset. Det var ett tufft race med en del vind och mycket vågor. Vi fajtades ett tag med britterna om silvret men sedan fick de för många meter, säger Marcus Anjemark.

Fritiof Hedström/Otto Hamel var inte bland de tio främsta som fick starta i medaljracet i 49er. De slutade på 23:e plats

Klara Wester och Rebecka Netzler blev åtta i sitt medaljrace 49erFX och därmed kom de två även på en åttonde plats i totalen.

I Laser har Emil Bengtson också tävlat klart och han slutar på 54:e plats

Endast en besättning fortsätter att tävla här i Hyeres och det är Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar i 470. De seglar medaljrace på söndag och ligger på en stabil andraplats – utan chans att knipa guldet, men heller ingen risk att tappa silvret. Australierna Belcher/Ryan ligger 24 poäng före svenskarna och grekerna Mantis/Kagialis som är trea är 25 poäng efter.

I lördagens två race fortsatte Carl-Fredrik och Marcus att segla stabilt som de gjort hela veckan. De blev fyra respektive trea i de två racen och under samtliga tio race har de bara en placering utanför topp-8.

 

För mer information: http://www.sailing.org/worldcup/regattas/hyeres_2017.php

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info