Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Svårseglat första dagen på Mallorca

27 MAR 2017 20:39
På måndagen startade säsongens första stora regatta för OS-klasserna i Europa när den 48:e årgången av ”Trofeo Princesa Sofia” drog igång i Palma. Totalt är 18 svenska besättningar i sex klasser på plats.
  • Skapad: 27 MAR 2017 20:39

Palma de Mallorca bjöd på mulet, men hyfsat varmt väder. Men det var svårseglat med växlande vindar runt 4–8 m/s, många vindskift och krabb sjö.

Bäst började Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar i 470 och Carl P Sylvan/Marcus Anjemark i 49er som båda är på åttonde plats i respektive klass.

I 49erFX ligger de tre svenska båtarna på rad på nionde, tionde och elfte plats. Ida Svensson/Cecilia Jonsson är nia, Vilma Bobeck/Malin Tengström är tia och Klara Wester/Rebecca Netzler elva.

I killarnas 49er är också tre besättningar på plats. Förutom nämnda Sylvan/Anjemark är Hannes Westberg/Albin Boman på 14:e plats och Fritiof Hedström/Otto Hamel på 15:e plats.

Max Salminen är ende svenske OS-seglaren från Rio som seglar ”Trofeo Princesa Sofia” och han inledde med en niondeplats i Finnjolle.

I Laser finns inte mindre än nio svenska båtar på startlinjen på Mallorca. Ingen svensk fick dock en lyckad start. Bäst av dem är Marcus Magnusson på en 39:e plats.

 

Läs mer här:  www.trofeoprincesasofia.org/en

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info