Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy

Silver till Fock/Dackhammar

30 APR 2017 16:07
Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar blev sexa i söndagens avslutande medaljrace i världscupen i 470. Men det spelade ingen roll för slutresultatet. Alla medaljer var fördelade innan – och svenskarna var redan klara silvermedaljörer.
  • Skapad: 30 APR 2017 16:07

Åt australierna i topp var inte mycket att göra. De blev tia i första racet men i resten av seglingarna (tio stycken) var de aldrig utanför pallen.

Fem svenska besättningar var på plats i franska Hyeres. Det blev tre medaljrace och två medaljer. Och silvermedaljen tog alltså Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar redan innan medaljracet.

Många starka svenska prestationer i Hyeres och förbundskapten Magnus Grävare är nöjd.

- Vi är mycket stolta över det svenska lagets insatserna i Hyères, precis som för hela försäsongen förresten. Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar tar sin andra raka silvermedalj i 470 och nu fick dom med sig också Carl Sylvan och Marcus Anjemark i 49er upp på pallen. Bägge dessa besättningar tillsammans med Wester/Netzler gör nu sina bästa resultat i karriären, säger Magnus och fortsätter:

- Vi har kämpat hårt för att de som inte var med på OS förra året skulle använda hösten och vintern till att ta klivet upp i världstoppen och nu känns det verkligen som vi har lyckats.

Klara Wester och Rebecka Netzler blev åtta i sitt medaljrace 49erFX och därmed kom de två även på en åttonde plats i totalen. Fritiof Hedström/Otto Hamel slutade på 23:e plats i 49er och Emil Bengtson kom på 54:e plats i Laser

 

 

För mer information: http://www.sailing.org/worldcup/regattas/hyeres_2017.php

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info