Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Max dominerade på Mallorca

30 MAR 2017 20:42
Max Salminen var helt överlägsen i torsdagens lättvindssegling i ”Trofeo Princesa Sofia” i Palma de Mallorca. Två race och två segrar – och först runt samtliga märken, var hans facit.
  • Skapad: 30 MAR 2017 20:42

- Skoj för Max. Han hade ju tänkt att ta ett mellanår. Men sen ändrade han sig för att istället köra på för fullt och sikta på att vinna VM. Kanske är han på väg mot det målet, berättar förbundskapten Magnus Grävare och fortsätter:

- Idag tyckte han seglingarna nästan var lite tråkiga. Inte mycket hände på banan med vindarna. Han startade bra, gick fort och seglade helt enkelt ifrån konkurrenterna.

Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar hade också en bra dag på jobbet. Med serien 1-9-1 tog de sig hela vägen upp i toppen och leder nu i 470.

I 49erFX fortsätter Klara Wester/Rebecca Netzler också att klättra i resultatlistan. Sjua efter onsdagens seglingar och fyra i totalen efter torsdagen tre race, där de var elva, femma och trea. Bakom dem ligger Ida Svensson/Cecilia Jonsson på tionde plats och Vilma Bobeck/Malin Tengström är kvar på 14.e plats.

I 49er hade Carl P Sylvan/Marcus Anjemark det lite tyngre i den lätta vinden. Med serien 23-13-13 tappade de till åttonde plats.

- En tuff dag i Palma för oss. Vi är med top-10 och har fortfarande chans inför sista tre racen imorgon, innan medaljrace, säger de efter torsdagens seglingar.

 

Läs mer här:  www.trofeoprincesasofia.org/en

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info