Hoppa till sidans innehåll

Hyères World Cup

25 APR 2017 09:30
Swe Sailing Teams tävlinsgssäsong fortsätter idag med årets andra världscuptävling. Ett litet men starkt svenskt lag på 5 besättningar är redo för start i Hyères på franska Rivieran.
  • Uppdaterad: 25 APR 2017 13:00

Flera av våra toppbesättningar från förra månadens lyckade regatta på Mallorca är nu tillbaka på tävlingsbanan för att testa formen mot världseliten. Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar i 470 är ute efter revansch då de i Mallorca föll på mållinjen, silvermedaljen där kändes snöplig efter att de varit i ledningen under en stor del av veckan. Likaså så vill Klara Wester och Rebecka Netzler visa att 4:e platsen då inte var en tillfällighet i 49er FX. I den starka 49er klassen vill Carl Sylvan och Marcus Anjemark visa att de tillhör den yttersta toppen. 4:e plats i Miami i januari och 9:e plats på Mallorca visar att de är konkurrenskraftiga även om de känner att de kan mer. i 49er så vill Fritiof Hedström och Otto Hamel också få revansch efter att de misslyckats att ta sig till guldfinal för de 25 främsta på Mallorca. Sist men inte minst så vill Emil Bengtsson i Laser visa att han kan prestera i den hårda konkurrensen. Laserklassen är den numerärt största i Hyères med 60 båtar på startlinjen. Världscupen är sedan några år begränsat i antal deltagare och man kvalificerar sig genom att ligga bra till på världsrankingen.

Hyères World Cup kan följas här: http://www.sailing.org/worldcup/home.php

Anslagstavlan med resultat, schema etc. här:

Idag tisdag är schemat för svenskarna:

Laser start 11:00 - 2 race

FX: start 12:00 - 3 race

470: start 13:00 - 2 race

49er: start 14:00 - 3 race

Alla race kan följas på SAP livetracking

Övriga svenska elitbesättningar har valt att avstå denna regatta för att fokusera på träning med ett säsongsupplägg inriktat på att prestera som bäst på världsmästerskapen på sensommaren. Nästa tävling för dem är istället GKSS Olympiska Regatta den svenska säsongsstarten den 6-7 maj i Långedrag. 

  

Skribent: Magnus Grävare
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info