Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Olsson

Fock/Dackhammar i topp i EM

09 MAJ 2017 20:16

I veckan avgörs EM i 470 och Finnjolle på franska Rivieran med Sveriges två hetaste besättningar. Max Salminen vann ”Trofeo Princesa Sofia” på Mallorca för en månad sedan och Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar är rankade världsetta i 470.
  • Skapad: 09 MAJ 2017 20:16

Fock/Dackhammar har förtjänat sin ranking efter att ha blivit tvåa både i Palma och i världscupen i Hyeres för drygt en vecka sedan. Och nu leder de EM.

Båda EM-seglingarna startade på måndagen. I Monaco satt Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar och väntade på vind och det dröjde ett tag innan de kunde börja segla. Cirka 25 landmil längre västerut, i Marseille, satt Max Salminen och de andra Finnjolleseglarna och väntade på att vinden skulle lugna sig så att de kunde börja segla

- Det blev mycket väntan igår men när väl vinden visade sig seglade vi stabilt och var etta, tvåa och femma i de tre racen. Bästa serien men med en borträkning är vi på andraplats, skriver Fock/Dackhammar på sin Facebooksida.

På tisdagen fortsatte de två att segla stabilt i de lätta vindarna. De kom iväg först efter kl 17 men hann ändå med två race och de blev trea och etta – vilket betyder att de leder totalt efter fem seglingar och serien 1-2-5-3-1.

Och efter sig på EM har de både silver- och bronsmedaljörerna från OS i Rio förra året.

Max Salminen har börjat lite mer ojämnt i Finnjolle. Fösta dagen blev som sagt en lång väntan innan det blev dags att segla. Och då blev det segling i 10-15 m/s. Max blev nia i måndagens första race och tvåa i det andra.

På tisdagen blev det också till att vänta. Men denna gång på att vinden skulle komma.

Max tjuvstartade i tisdagens första race och det andra racet blev avbrutet då vinden dog ut.

Därmed är Max en bra bit ner i resultatlistan (24) åtminstone fram till efter fjärde seglingen då den sämsta får räknas bort.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info