Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Dags för medaljrace i Hyeres

29 APR 2017 10:02
Tre svenska båtar är i princip klara för medaljrace när världscupen i Hyeres går in i ett slutskede. Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar är tvåa i 470, Carl Sylvan/Marcus Anjemark ligger trea i 49er och Klara Wester/Rebecka Netzler är åtta i 49erFX.
  • Skapad: 29 APR 2017 10:02

Fredag började med mycket hårda vindar upp mot 15–20 m/s och starterna sköts upp i alla klasser. När seglingarna väl kom igång blev det i vindar från nordväst runt 8–10 m/s.

I 49er och 49erFX återstår bara ett medaljrace på lördagen medan 470 har två seglingar kvar i grundserien innan de gör upp om slutsegern på söndagen.

Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar blev sexa i första och 19:e båt i fredagens andra race i 470. Men de avancerade ändå upp till andraplats eftersom grekerna som låg två hade en dålig dag med serien 22–21.

470 har två seglingar kvar i grundserien innan deras medaljrace på söndagI 470 återstår alltså två seglingar i grundserien innan det ska avgöras i ett medaljrace på söndag. Mycket pekar ändå på att det blir en andraplats för svenskarna då det är 19 poäng upp till australierna Belcher/Ryan som leder och 21 poäng ner till grekerna Mantis/Kagialis som är trea. Men inget är avgjort.

I 49er kommer Carl P Sylvan och Marcus Anjemark att få kämpa om andraplatsen med britterna Fletcher-Scott/Bithell som just nu har den platsen på samma poäng som svenskarna. Däremot är det inget att göra åt spanjorerna i topp. Med ett försprång på 27 poäng så kommer att vinna.

Carl P Sylvan/Marcus Anjemark förstörde sina chanser i fredagens två inledande race där de blev 22:a och 20:e båt. De räddade dock äran genom att bli trea i dagens tredje och sista race.

- En spännande dag på 49er-banan. Stora skift och tryckskillnader på banan där vi inte hamnade helt rätt i de två första racen, men tog revansch i sista racet. Det var fler team som tog många poäng idag och därför vi ligger kvar på tredje plats på samma poäng som tvåan inför medaljracet imorgon, skriver de på sin Facebook-sida.

Klara Wester och Rebecka Netzler hade en riktigt bra dag på fredagen då de svarade för serien 5-5-2 i 49erFX och seglade upp från tolfte till åttonde plats. De tog därmed en plats bland de tio bästa som får starta i lördagens avslutande medaljrace.

 

För mer information: http://www.sailing.org/worldcup/regattas/hyeres_2017.php

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info