Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Champagnesegling på ”Trofeo Princesa Sofia”

28 MAR 2017 20:38
Palma de Mallorca visade sig från sin bästa sida på tisdagen och bjöd på strålande solsken och en sjöbris på 4–8 m/s – för de flesta klasser. Bäst av svenskarna trivdes Max Salminen som avancerade från nionde till andra plats i Finnjolle.
  • Skapad: 28 MAR 2017 20:38

Andra dagen av ”Trofeo Princesa Sofia” blev lite bättre än den första för några av de bästa svenskarna. Förutom Max som tog det största klivet, så seglade 470-besättningen med Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar mycket bra och blev tvåa i båda sina race. De klev därmed från åttonde till fjärde plats.

I 49:er fick Carl P Sylvan/Marcus Anjemark fart på båten och serien 8-4-6 tog dem från åttonde till sjätte plats – trots att vinden inte var den bästa för dem.

- Det var ett lurigt race. Det var lite vind från början och sedan dog det ännu mer. Men vi har ändå gjort det bra, summerade Carl P Sylvan efter två race.

I 49erFX är samtliga tre svenska besättningar fortfarande bra med. Ida Svensson/Cecilia Jonsson kliver upp en plats till den åttonde. Även Klara Wester/Rebecca Netzler avancerar en placering och är nu tia medan Vilma Bobeck/Malin Tengström tappar från tionde till tolfte plats.

I damernas 470 gör Olivia Bergström/Lovisa Karlsson en intressant debut. Båda kommer från Laser Radial och gör sin första internationella tävling efter bara sex veckor tillsammans i sin nya båt. Efter fyra race är de på 35:e plats av totalt 42 båtar.

- Det ska bli spännande att följa Olivia och Lovisa. De är duktiga seglare, de har bra attityd och perfekta fysiska förutsättningar, säger förbundskapten Magnus Grävare.

 

Läs mer här:  www.trofeoprincesasofia.org/en

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info