Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Carl-Fredrik och Marcus avancerar på Mallorca

29 MAR 2017 19:40
Det blev Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar som tog över som bästa svenska besättning just nu i ”Trofeo Princesa Sofia”. Tack vare en andraplats i onsdagens avslutande race ligger de fyra i 470.
  • Skapad: 29 MAR 2017 19:40

Carl-Fredrik och Marcus har dock samma poäng som både trean och tvåan - och endast två poäng upp till den japanska båten i toppen.

Precis som på tisdagen var vinden svag på förmiddagen, så det blev en liten väntan på sjöbrisen. När den väl kom så blev det behaglig segling i 20-gradig värme och vindar runt 5 m/s. Typisk Mallorca-väder på våren, med andra ord.

I 49er tappade Carl P Sylvan/Marcus Anjemark tre placeringar, från fjärde till sjunde plats, efter serien 9-15-2 i dagens tre race. Men det är jämnt i klassen och bara åtta poäng upp till en pallplats för Carl och Marcus.

I 49erFX är det numera Klara Wester/Rebecca Netzler som är bästa svenska besättning på en sjundeplats. Ida Svensson/Cecilia Jonsson tappade något till elfte plats och även Vilma Bobeck/Malin Tengström tappar ett par placering, till 14:e plats.

Max Salminen fick lämna ifrån sig andraplatsen i Finnjolle efter att ha blivit 10:a och 26:a i onsdagens race. Han föll därmed från pallplatsen till sjunde plats.

I Laser finns inte mindre än nio svenska båtar på startlinjen i det 134 båtar starka startfältet. Bäste svensk är Marcus Magnusson som ligger på 21:a plats.

 

Läs mer här:  www.trofeoprincesasofia.org/en

 

 

 

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info