Hoppa till sidans innehåll

Årets seglare i världen inspirerade sverigeeliten

05 FEB 2017 22:40
I helgen genomfördes Liros Camp i samband med Båtmässan i Göteborg. Förutom utvärdering av OS perioden 2013-2016 var OS-guldmedaljören och årets seglare i världen 2016 Santiago Lange från Argentina på plats för att hjälpa till.
  • Skapad: 05 FEB 2017 22:40

Elitansvarig i styrelsen Marie Björling Duell gick igenom utvärderingen av perioden och redovisade seglarnas, tränarnas och ledarnas syn på olika frågor.

Förbundskapten Magnus Grävare redovisade för hur satsningen drivits under perioden och analys av densamma ur en rad olika perspektiv.

Därefter följde några timmar där OS guldmedaljören och årets seglare i världen, Santiago Lange berättade om sin satsning och erfarenheter från ett antal olika seglingsprojekt och satsningar. Mestadels låg fokus på olympiska satsningar. Santiago berättade om hans passion för segling, om hårt arbete och vikten av den egna drivkraften och mycket annat.

- Sverige är en stark seglingsnation men kan jag hjälpa till är det bara kul. Jag har alltid funkat bra med svenskar och under tiden i det svenska Americas Cup projektet Victory Challenge lärde jag känna några av svenska toppseglarna riktigt väl. Det är också en av anledningarna till att jag kommer hit, säger Santiago.


Efter genomgångarna gjorde seglarna upp om Liros Trophy i bassängen.


Starkast denna dag var Albin Boman som gick obesegrad genom serien och tog hem den åtråvärda pokalen.

Skribent: Stefan Rahm
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info