Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Små förändringar i ungdoms-VM

19 DEC 2016 12:10
Näst sista dagen av ISAF Youth Sailing Worlds Championship i Auckland blev ganska händelsefattig för svensk del – åtminstone när man ser till resultat och placeringar. Samtliga fyra svenska besättningar varken tappade eller klättrade särskilt mycket.
  • Skapad: 19 DEC 2016 12:10

Sämst gick för de som varit bäst hittills. Oscar Engström och Hugo Westberg föll från tredje plats till femte plats och medaljchansen är borta.

- Det var en tung dag och extremt svåra förhållanden med både stora tryckskillnader samt svåra vrid och utöver det hade vi också lite problem med vår fart. Men det som var det största problemet var helt klart vägvalen, berättar Oscar och Hugo och fortsätter:

- Första och sista racet lyckades vi dock få in två topp 10-placeringar, men i andra racet kom ett stort vänstervrid som gjorde att vi tappade en hel del och sedan välte vi vid gaten innan målet.

I 29er tjej tappade Ronja Lundberg/Alice Borslöv en placering och ligger nu på 16:e plats efter placeringarna 15-18-19 i måndagens race.

På Laserbanan blev Axel Rahm 10:a och 23:a på måndagen och ligger kvar på 20:e plats, medan Malin Tengström blev 39:a och 11:a och föll en placering till plats 23.

 

Följ seglingarna här: www.isafyouthworlds.com

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info