Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Oscar och Hugo på pallplats

18 DEC 2016 10:07
Oscar Engström och Hugo Westberg fortsätter att klättra i 29er-klasssen i ISAF Youth Sailing Worlds Championship. Söndagen avslutade de med en spik i sista racet. Det betyder att de nu ligger trea efter tre dagars tävlande.
  • Skapad: 18 DEC 2016 10:07

Hauraki Gulf utanför Auckland fortsätter att bjuda på mycket fina förhållanden. Prognosen inför söndagen lovade lite lättare nordliga vindar och seglingar sköts till en början upp. Vinden fyllde dock snabbt på och alla klasser skickades ut på vattnet.

På banområdet möttes de av en vind på 4–5 m/s från nord. I takt med att vinden ökade vred den sakta mot höger och mot slutet av dagen låg den på cirka 7 m/s. Den nordliga vinden gjord också att vågorna lyckades bygga upp lite under dagen. Det blev alltså lite mindre än vind och lite mer vågor än under de inledande dagarna.

De två 16-åringarna, Hugo och Oscar, fortsätter att imponera och i det avslutande racet sista racet hittade vi ett fritt spår ute på högerkanten och vi kunde dra ifrån på fart lyckades de hitta ett fritt spår på högerkanten och dra ifrån på fart. sista racet hittade vi ett fritt spår ute på högerkanten och vi kunde dra ifrån på fart sista racet hittade vi ett fritt spår ute på högerkanten och vi kunde dra ifrån på fart sista racet hittade vi ett fritt spår ute på högerkanten och vi kunde dra ifrån på fart Med dagens spik avancerar de till medaljplats och får på måndagen dra på sig den röda biben.

- Segling är inte rocket sience, det är bara att pricka lay-line och gå snabbt, sammanfattar Oscar deras framgångar.

I 29er tjej tappade Ronja Lundberg/Alice Borslöv en placering och ligger nu på 15:e plats trots att de blev trea i söndagens sista race.

På Laserbanan fortsätter Axel Rahm och Malin Tengström att starta bra och idag fick Axel även resten att stämma. Det resulterade i två topp tio-placeringar som förde honom från 39:e till 20:e plats i totalen.

Malin tappade tre placeringar och är just nu 22:a

 

Följ seglingarna här: www.isafyouthworlds.com

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info