Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy

Carl och Marcus jagar andraplatsen

28 JAN 2017 09:23
Carl P Sylvan och Marcus Anjemark föll på fredagen till tredje plats i världscupen i Miami. Men med bara medaljracet kvar är andraplatsen i 49er fortfarande inom räckhåll.
  • Skapad: 28 JAN 2017 09:23

- Vi gjorde dagen mer spännande än vi hade behövt. Olika vindar slogs på banområdet och tävlingsledningen gjorde ett bra jobb som fick in så många race som de fick i alla klasser, säger Carl och Marcus.

Svåra förhållanden med många och stora vindskift gjorde att Carl och Marcus halkade ner till tredjeplats efter serien BFD, 15, 3.

Det är redan klart att segern går till britterna Dylan Fletcher-Scott och Stuart Bithell. Men silvermedaljen har svenskarna vittring på eftersom det bara är en poäng upp till österrikarna Benjamin Bildstein och David Hussl. Det gäller ”bara” att vara före dem i lördagens race och samtidigt hålla ett öga på spanjorerna som jagar fem poäng bakom. Lyckas Carl och Marcus med det så vinner de silvret vilket är snäppet bättre än i fjol då det blev en bronsmedalj.

Fredagen bjöd som sagt på svåra förhållanden och under eftermiddagen dog vinden ut vilket drabbade bland annat 470-seglarna som bara hann med ett race. Men där klättrade Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar upp två placeringar. De blev åtta på fredagen och ligger nu på nionde plats i totalen.

I RS:X slutade Fanny Baumann på 29:e plats.

I Laser är Emil Bengtson 34:a i totalen medan Anders Karlsson ligger på 49:e plats.

 

Läs mer här: http://miami.ussailing.org/

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info