Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy

Två svenska medaljer i Världscupen i Miami

31 JAN 2016 12:39
Det blev två svenska bronsmedaljer när världscupseglingarna i Miami avslutades på lördagen. OS-klara Lisa Ericson och Hanna Klinga tog ett och Carl P Sylvan/Marcus Anjemark tog brons i 49erFX respektive 49er klassen. Det var för övrigt första gången en svensk båt vunnit en medalj i ett större sammanhang i 49er.
  • Skapad: 31 JAN 2016 12:39

- Vi gjorde ett bra medaljrace trots de svåra förhållandena som rådde. Lätt byig vind med stora skift gjorde racet extremt intressant, säger Carl och Marcus.

- Ett tag hade vi chans på silver när portugiserna låg sist och vi tvåa. Men vi ska inte gapa efter för mycket. Vi har haft en fantastiskt bra vecka, varit i nuet och trott på det vi har gjort och det räckte till medalj.

Hanna och Lisa låg tvåa inför finalseglingarna men tappade platsen till danskorna Jena Mai Hansen och Katja Salskov-Iversen som vann på lördagen. Guldet tog det suveräna paret Alexandra Maloney/Molly Meech från Nya Zeeland som var klara guldmedaljörer redan innan sista seglingen.

Nu väntar några dagars vila och lite träning för medaljörerna innan det är dags för VM i 49er, 49erFX och Nacra i Clearwater på Floridas västkust, 9-14 februari.

Ytterligare två svenska båtar hade kvalat in till sista dagens medaljrace i Miami.

Jesper Stålheim seglade en godkänd final, men Laserklassen hade nog de svåraste vindförhållanden. Det blåste bara två knop i starten och det var extremt puffigt vilket gjorde att Jesper tappade kontakten med de första två båtarna rätt snabbt. Men det blev ändå en godkänd sjätteplats totalt.

Bakom Hanna och Lisa i 49erFX gjorde Julia Gross och Cecilia Jonsson kanske sitt bästa resultat i karriären med en sjundeplats. Detta var speciellt glädjande för dem då förra säsongen blev förstörd på grund av skador.  

Resultat http://www.sailing.org/worldcup/results/

Slutplacering för svenskarna i Miami:
3. Lisa Ericson/ Hanna Klinga, 49erFX
3. Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark, 49er
6. Jesper Stålheim, Laser
7. Julia Gross/ Cecilia Jonsson, 49erFX
12. Fritiof Hedström/Victor Västernäs, 49er
12. Björn Allansson, Finnjolle
14. Josefin Olsson, Laser Radial
14. Victor Bergström/Niclas Düring, 49er
32. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra 17
44. Anders Karlsson, Laser

Skribent: Mats Olsson

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info