Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo

Sista chansen att kvala till OS

26 MAR 2016 21:48
På annandag påsk så startar den 47:e årgången av Trofeo Princesa Sofia. Regattan på Mallorca är i år också en kvalificeringstävling till OS 2016. Svenska seglare kämpar om en OS-plats i klasserna 49er, Nacra 17 och RS:X för damer och herrar.
  • Skapad: 26 MAR 2016 21:48

- Vi har goda chanser att ta nationsplatsen i alla fyra klasserna, förutspår förbundskapten Magnus Grävare, vi slåss om en enda nationsplats i Nacra 17, 49er och RS:X dam och i RS:X herr så kommer två europeiska nationer kvala in. I samtliga klasser så är vi rankade bland de 3-4 främsta av nationerna som konkurrerar om platsen, kanske är vi till och med favorit i någon av klasserna. Hittills så är vi inkvalade i fem klasser, det vore ett stort styrkebesked om vi kunde nå nationsplatsen i samtliga nio klasser som vi tävlar i, jag tror vi klarar av det, avslutar Grävare.

Regattan på Mallorca har trots att den tappade världscupstatusen förra året återigen attraherat ett rekordstort antal deltagare i de Olympiska och Paralympiska klasserna, hela 1157 deltagare från 69 länder deltar.

Tävlingarna pågår från måndag till lördag. 49er, Laser, Laser Radial, 470 herr, RS:X dam och herr seglar först en kvalficeringsrunda under de två första dagarna om minimum fyra seglingar, följd av en semifinalrunda för de övre halvan (max 25 båtar för 49er), samtliga klasser avslutas med ett medaljrace för de tio främsta på lördag den 2 april.

De främsta svenska medaljhoppen är de redan OS-kvalificerade seglarna Max Salminen i Finnjolle och Josefin Olsson i Laser Radial, men denna vecka är strålkastarna kanske främst riktade på de 11 besättningarna på plats som slåss för att kvalificera Sverige till OS.

Följ regattan här

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info